Nasıl Çalışır?
Hizmet Talebi Oluştur
Kategoriler içerisinden istediğin hizmeti seç, talep formunu doldur ve yayınla.
Sana Özel Teklifler
İşini yapabilecek birçok güvenilir uzmandan ihtiyacına özel fiyat teklifi al.
İstediğin Teklifi Seç
Gerçek müşteri yorumlarını inceleyerek, en uygun teklifi seç. İşini kolayca hallet!
Otomasyon Sistemleri Hizmet Verenler
Oscar Bilgisayar
25 yıldır güvenle Kıbrıs Sokak 30/D Oscar Bilgisayar
Profil GörüntüleÇağlar Yeniyiğit
C#, Java vb. Nesnel Programlama eğitimi ve Ödev Yardımı SQL Eğitimi ve Ödev Yardımı
Profil GörüntüleFatih Demirci
ARDUİNO - ELEKTRONİK PROJE VE YAZILIM - KART TASARIMI
Profil GörüntüleVEGA Bilişim Elektronik Güvenlik
Güney Ege bölgesinde Elektra Otel Yönetim Sistemleri ve Arniva yazılım sistemleri ile Otel, Res...
Profil GörüntüleEner-ji Bilişim Yazılım Ve Güvenlik Sistemleri
Otomasyon Sistemleri Hizmeti
Teknolojinin gelişmesi ile yalnızca cihazlar değil binalar, ofisler, okullar, kafeler, alışveriş merkezleri ve çok daha fazlası ''akıllı'' hale geldi. Otomasyon kelime anlamı olarak yönetimde insan aracılığı olmadan işlerin otomatik olarak yapılması demektir. Otomasyon sistemleri sayesinde kullanıcılar evlerine girmeden ısıtmaya ya da soğutmaya başlayabilir, evden çıktıktan sonra evin ışıklarını kapatabilir, kameralar ile bina giriş çıkışları hakkında bilgi sahibi olabilir. Bir binanın operasyonlarını sürdürmek söz konusu olduğunda, takip edilmesi gereken çok fazla unsur vardır. Binalardaki herkesin konforunu ve güvenliğini sağlarken masraflardan tasarruf etmek otomasyon sistemleri ile mümkün hale gelir.
Otomatik üretim sistemleri üç temel tipte sınıflandırılabilir:
- Sabit otomasyon
- Programlanabilir otomasyon
- Esnek otomasyon
Bina Otomasyon Sistemleri Nedir
Bina otomasyon sistemleri, binaların mekanik olan güvenlik, yangın ve sel, ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerini izlemek ve kontrol etmeyi sağlar. Bina otomasyon sistemleri ile binanın doluluk ve enerji talebi izlenebilir. Ayrıca tüm bu sistemlere erişen merkezi bir ağ aracılığıyla binanın sistemleri bu ihtiyaçları karşılayacak şekilde ayarlanabilir. Bu, bir binanın tipik olarak çalışma şeklinden farklıdır. Genellikle, her sisteme ayrı ve yerel olarak erişilir, bu da genellikle elverişsiz ve pratik değildir. Bir bina otomasyon sistemi olmadan sistemlerin performansını izlemek neredeyse imkansızdır.
Bina otomasyonuna örnek olarak tek bir odayı ısıtmak düşünülebilir. Standart bir ısıtma sistemi ile, tüm binanın tek bir odayı ısıtması için ısıyı sık sık ayarlamak gerekir. Bina otomasyonu ile bir odanın sıcaklığı dünyanın her yerinden izlenebilir ve ayarlanabilir. Ayrıca, bina otomasyon sisteminin bir parçası olan bir ısıtma sistemi, insanlar odayı en sık kullandıklarında izleyebilir ve sıcaklıkları bu talebe göre ayarlayarak ısıtma sisteminin verimliliğini arttırabilir.
Bina Otomasyon Sistemi Nasıl Çalışır
Bir bina otomasyon sistemi, binanın mekanik sistemlerini izlemeyi ve kontrol etmeyi sağlar. Bir bina otomasyon sistemi genellikle aşağıdaki beş bileşenden oluşur:
Kontrolörler
Denetleyiciler, sistem sensörlerinden veri toplayan ve sistemin nasıl yanıt vereceğini belirleyen bileşenlerdir. Denetleyiciler, bina otomasyon sisteminin beyni olarak işlev sağlar.
Sensörler
Sensörler, bina boyunca sıcaklık ve nemden CO2 çıkışına ve hatta oda doluluğuna kadar veri toplayan cihazlardır.
Çıktı cihazları
Kontrolörler verileri topladıktan ve bina sisteminin ne tür bir işlem yapması gerektiğini belirledikten sonra, komutlar sistemin röle ve aktüatörler gibi çıkış cihazları tarafından gerçekleştirilir.
İletişim Protokolleri
İletişim protokolleri, bina otomasyon sisteminin çeşitli bileşenleri tarafından birbirleriyle iletişim kurmak için kullanılan dili ifade eder.
Kullanıcı arayüzü
Kullanıcı arayüzü, raporlanan verileri izleyerek ve istendiğinde ayarları değiştirmek için sistemlere uzaktan erişim imkanı sağlar. Kullanıcı arayüzü ile bina otomasyon sistemine komutlar verilebilir. Kullanıcı arayüzüne genellikle akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayar gibi bir mobil cihaz üzerinden uzaktan erişilebilir.
Bina Otomasyon Sisteminin Avantajları
Bina otomasyon sistemi, pek çok avantajı beraberinde getirir. Özellikle depo, ofis binası, okul ve hükümet binaları gibi daha büyük binalar bina otomasyon sistemleri ile kolaylıkla kontrol edilebilir.
1. Bina Giderlerini Azaltır
Bina sahipleri, bina otomasyon sistemleriyle uzun vadede önemli miktarda para tasarrufu sağlar. Enerji maliyetleri dahil olmak üzere elektrik ve doğalgaz faturaları eskiye göre bir hayli ucuzlar. Bir bina otomasyon sistemi, aydınlatma, ısıtma veya soğutma talebi hakkında veri toplayarak bina veya oda doluluk oranını tahmin edebilir. Daha sonra talep düşük olduğunda çıktıyı geri çevirerek bu talebi daha etkin bir şekilde karşılar. Bu izleme işlevi bile enerji kullanımını yüzde 10 ila 30 oranında azaltır. Daha büyük binalar için bu binlerce lira olabilir.
Bir bina otomasyon sistemi dış ortamla senkronize olabilir. Örneğin, yaz ve bahar aylarında daha fazla gün ışığı vardır. Bu, gereksiz enerjinin kullanımını azaltmak için gün ışığının geldiği alanlarda aydınlatmayı ayarlayabilir. Ayrıca bir bina otomasyon sistemi bina özellikleri içindeki arızaları derhal rapor edebilir. Bu da bina tesislerinin operasyonlarını optimize etmeye yardımcı olduğundan, ekipmanların ömrünü uzatabilir. Dolayısıyla potansiyel bakım ve değiştirme maliyetleri azalır. Bu işlevler nedeniyle tasarruf edilebilecek para miktarı, bina otomasyon sisteminin kurulumunu ve uygulanmasını kısa bir süre içinde telafi eder.
2. Konforu ve Verimliliği Arttırır
Bina otomasyon sistemleri ile iç ortamın kontrolü iyileştirerek, bina sakinlerinin konforu üzerinde daha fazla kontrole sahip olunur. Bina, daha etkin ve verimli bir şekilde ısıtılır ve soğutulur. Aynı zamanda çalışanların ya da öğrencilerin üretkenliği üzerinde büyük bir etkisi olması muhtemel hava havalandırma ve kalitesi de artar. Çalışmalar, daha iyi hava kalitesi ve iyileştirilmiş konforun bir işin verimliliğini doğrudan etkileyebileceğini göstermiştir. Çalışanlar ya da öğrenciler daha az izin alır ve bireysel verimliliği arttırır.
3. Karbon Ayak İzini Azaltır
Bir bina otomasyon sistemi enerji kullanımını azalttığından, uygulaması derhal binayı daha çevre dostu hale getirir. Enerji tüketimini azaltarak, binanın sera gazı üretimini azaltılabilir. Hava kalitesinin artmasının nedenlerinden biri de budur.
Bina Otomasyon Sisteminin Özellikleri
Bir bina otomasyon sistemi uygulamak binanıza birçok açıdan fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda esnek ayarlanabilir özelliklere de sahiptir. Bir bina otomasyon sistemi birçok görevi yerine getirmek üzere programlanabilir. Bu, özel gereksinimlere daha uygun bir bina otomasyon sistemi kurulabileceği anlamına gelir.
Bina otomasyon sisteminin gerçekleştirmek için ayarlanabileceği yaygın işlevlerden bazıları şunlardır:
Aydınlatma ve ısıtma sistemini programa göre çalıştırır.
Bina otomasyon sistemi, gece gündüz belirli saatlerde aydınlatma, ısıtma ve soğutmayı açıp kapatacak şekilde programlanabilir.
Prizleri kontrol eder.
Fiş yükü cihazlarını, bina otomasyon sistemi ile planlayarak çalıştırmak mümkündür. Bilgisayarlar, otomatlar ve fişe takılı her şey enerji tüketir. Bir bina otomasyon sistemi, hepsini bir programa koyarak, enerji tüketimini izlemeye ve uzaktan kontrol etmeye izin verir.
Bina tesislerini ve bileşenleri birlikte çalışmak üzere koordine eder.
Bu, binanın konforunu ve verimliliğini artırabilir. Örneğin, bir kişi belirli bir odada ışığı açarsa, o odada ısıtma veya soğutmanın da açılmasını sağlamak için sistem ayarlaması sağlanabilir.
İçeri giren dış hava akışını optimize eder.
Bu, binanın havasının sıcaklığının, tazeliğinin ve temizliğinin sağlanmasına yardımcı olur.
Isıtma ve soğutma tesislerinin kullanımını bildirir.
Kullanıcı arayüzüne erişirken, hangi ısıtma veya soğutma tesislerinin çalışmakta olduğunu görmek ve bu tesisleri doğrudan kontrol edebilmek mümkündür. Bu da binanın verimliliğini arttırmayı sağlar.
Acil durum bildirimleri sağlar.
Bir bina otomasyon sistemi belirli acil durumları tespit edebilir. Örneğin, bir yangın çıkarsa, uygun kişilere veya yerlere uyarı gönderebilir. Sistem, herhangi bir olası tehlikeyi daha da azaltmak için acil bir durum meydana geldiğinde belirli tesisleri de kapatabilir.
Bina tesisleri ile ilgili sorunları bildirir.
Bina otomasyon sistemi, asansörün takılması gibi belirli sorunları bildirebilir. Bina kullanıcılarına, şirket içi yöneticilere ya da görevli kişilere bildirmek üzere programlanabilir.
Binaya gelen veya binadan çıkan herkesi tanımlar.
Bu, binanın güvenliğini artırmaya yardımcı olur. Bina otomasyon sistemi, belirli etkinlikler gerçekleştiğinde ağına bağlanan kameralarda kayıt yapmaya bile başlayabilir. İstendiği takdirde güvenlik ekibine ve tesis yöneticisine doğrudan kamera kayıtları ile birlikte uyarı gönderilebilir.
Kafe Otomasyon Sistemleri
Kafe otomasyon sistemleri, işletmelere büyük kolaylıklar sağladıkları için tercih edilirler. Kafe ve restoran için otomasyon sistemine sahip olmak tüm beklentileri karşılayacağından, hem kullanıcılar hem de işletme sahipleri için fayda sağlar. Deneyimler, POS uygulamalarının ortalama kontrolü artırmaya ve iş süreçlerini optimize etmeye önemli ölçüde katkıda bulunduğunu göstermektedir. Ayrıca Kafe otomasyon sistemleri personel ve bordro masraflarını azaltmak, müşteri dönüşüm oranını artırmak ve kasa açığını kapatmak gibi konularda yardımcı olurlar.
Her sürecin otomasyonu, müşterilere hizmet vermek için zaman kazandırır, harcamaları azaltır, siparişleri doğru bir şekilde yürütmeye ve tüm durumu kontrol etmeye yardımcı olur. Tüm dünyada satış sürecinin optimizasyonu her başarılı işletmede çok önemli bir rol oynar. Restoran, kafe veya bar otomasyonu için ana ekipman POS cihazlarıdır.
Kafe Otomasyon Sisteminin Özellikleri
Kafe ve restoranlarda kullanılan otomasyon sistemleri, müşterinin aldığı hizmetin kalitesinin arttırır. Kafe otomasyon sistemleri ile rezervasyon yaptırma işlemi kolaylıkla ve sorunsuz bir şekilde yapılabilir. Ayrıca müşterilerin yaptığı ödemeler kayıt altında tutulur çünkü bu sistemlerin en iyi şekilde çalıştığı alan pos adisyon sistemleridir. İşletmelerin cari hesap takibini yapan otomasyon sistemleri, tedarikçilerin hesaplarını farklı yerlerden görüntüleyebilmesini sağlar. Bunlara ek olarak bu sistemler işletmeyi en iyi şekilde koordine ederek verimliliği arttırır.
Kafe Otomasyon Sisteminin Avantajları
Uygulamaların hem kullanıcılar hem de kafe sahipleri için çeşitli avantajları vardır. Kafedeki otomasyon sistemi şunları sağlar:
- daha hızlı sipariş alma
- daha hızlı fiş kesme
- daha hızlı ödeme imkanı
- daha az personel çalıştırma
- doğru şekilde hesap tutma
- kasa açığını her yerden kontrol etme
- kolay ve hatasız rezervasyon işlemleri
- maliyetten tasarruf
- yüksek verimlilik
- maksimum müşteri memnuniyeti
Yüksek kaliteli bir otomasyon sisteminin varlığı, kesinlikle personelin iş yükünün azaltılması ve daha hızlı hizmet sunulması ile sonuçlanacaktır. Öte yandan, bu durum sipariş sayısını arttırır ve müşteri memnuniyeti sağlar. Birçok işletme sahibi, yukarıda yer alan tüm avantajları gözle görülür şekilde fark eder. Kafe ve restoran otomasyon sistemlerinin sağladığı avantajlar, uzun vadede maliyetin karşılanmasını sağlar.
Otomasyon Sistemleri Hizmeti Almak
Güvenilir, müşteri memnuniyetini ön planda tutan ve son teknoloji ekipmanlar ile çalışan bir otomasyon sistemleri firması bulmak, hizmeti almanın en önemli adımıdır. Otomasyon sistemleri hizmeti almak artık bizimle çok daha kolay, sitemizde iş ilanı oluşturarak binlerce uzman arasında aradığınız kişiler size en uygun teklifi verir ve bu sayede hizmetinizi kolayca alırsınız.
Otomasyon Sistemleri Hizmeti Ortalama Ücretler
Ara.com.tr üyesi profesyonellerin, müşterilere verdiği tekliflerin tahmini fiyat ortalamasıdır.
Ücret RehberiniGörOtomasyon Sistemleri Hizmeti mi Veriyorsunuz?
Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.