Nasıl Çalışır?
Hizmet Talebi Oluştur
Kategoriler içerisinden istediğin hizmeti seç, talep formunu doldur ve yayınla.
Sana Özel Teklifler
İşini yapabilecek birçok güvenilir uzmandan ihtiyacına özel fiyat teklifi al.
İstediğin Teklifi Seç
Gerçek müşteri yorumlarını inceleyerek, en uygun teklifi seç. İşini kolayca hallet!
Ses Yalıtımı Hizmet Verenler
Kemal Akca
¤●¤ GARANTI▪TITIZ CALISMA▪HIZLI ÇÖZÜM ¤●¤ ■ UYGUN VE EKONOMIK ■ • Me...
Profil GörüntüleTekin montalama
Her türlü dişcehpe montalama işleriniz yapılır hizmet bizim işimiz yılların ustalarına yap...
Profil GörüntüleResul Alagöz
Alçı montalama asma tavan gergi tavan Kartonpiyer iç dış boya dekoratif boya
Profil GörüntüleNihat Pulu
Faturalar çok mu kabarık geliyor. Fazlasıyla yaktığınız halde ısı verimi alamıyormusunuz. ...
Profil GörüntüleHalit Koç
Alanında uzman sertifikali usta kadromuzla her türlü izalasyon mantolama alçı boya asma tavan...
Profil GörüntülePanama Çatı
Su rutubet nem yalitimi dış cephe mantolama teras su yalitimi drenaj sistemleri ile rutubeti tamam...
Profil GörüntüleİGZ GROUP
İgz Group, 2009 yılında İgz Mühendislik ve İgz Mimarlık markaları ile hizmete girmiş, ilerl...
Profil GörüntüleSes Yalıtımı Hizmeti
Ses yalıtımı ile ortam içerisindeki seslerin dışarıya geçişi engellenir. Mekân içerisindeki mahremiyeti koruma ve müzik stüdyoları gibi ortamlardan ses çıkışını önlemek üzere tercih edilen ses yalıtımı hizmeti, günlük yaşamda konforlu bir yaşam alanı yaratır. Modern dünyada insanların birbirine daha yakın konumlanan binalarda konaklaması ses yalıtımını mecburi durumlardan biri haline getirmiştir. Ses yalıtım hizmeti almak üzere ilan açabilir, gelen teklifler arasında değerlendirme yapabilirsiniz.
Ses Yalıtımı Nerelerde Yapılır?
Yurt, otel, apartman, okul, hastane ve iş yeri gibi toplu kullanıma sahip yapılarda huzurlu bir alan oluşturmak üzere ses yalıtımı hizmeti almak kaçınılmazdır. Bununla birlikte fabrika benzeri gürültü seviyesinin yüksek olduğu ortamlarda ses yalıtımı sağlanması önemlidir. Eğlence mekanlarında yüksek ses olması nedeni ile sinema salonları, tiyatro salonları, konser alanları ve konferans salonlarında da yalıtım gerçekleştirilir. Aynı zamanda kalorifer daireleri, tekne motorları, jeneratör kabini ya da hidrofor için de sesin absorbe edilmesi amaçlanır.
Ses Yalıtım Türleri
Ses yalıtım türleri aşağıda sıralandığı gibidir.
1) Tavan Ses Yalıtımı
Tavan yalıtımı, katlar arasındaki ses geçişlerini engellemek üzere yapılır. İnşaat halinde ya da hali hazırda tamamlanmış binalar için uygulanan ses yalıtım yöntemleri değişir. Henüz tamamlanmayan binalar için inşaat esnasında tuğlaların arasına ses yalıtım malzemeleri yerleştirilir. Bu sayede alan kaybı yaşanmasının da önüne geçilir. İnşaat sonrasında uygulanan ses yalıtım yöntemleri maksimum 14 santimetre olmak üzere alan kaybına neden olabilir.
2) Duvar Ses Yalıtımı
Duvar ses yalıtımı, apartmanlar başta olmak üzere toplu yaşam alanlarında ya da müzik odası benzeri ortamlarda büyük avantajlar sağlar. Tuğla üzerine ses yalıtımı yapılmaz, bu nedenle kaba sıvanın yapılmış olması gerekir. Saten alçı ve silikon benzeri yapıştırıcı ürünler, yalıtım sürecinde duvara uygulanır. Daha sonra alçıpan ya da duvar kaplaması ile yalıtım malzemelerinin üzeri kapatılır. Ardından yüzeyin üzerine boya ya da duvar kağıdı yapılabilir.
3) Zemin Ses Yalıtımı
Zemine ses yalıtımı uygulanması iki kat arasında titreşimlerin absorbe edilmesini sağlar. Ayak sesleri, müzik ya da TV sesleri, masa ve sandalye benzeri eşyaların çekilmesi ile zeminin alacağı darbelerden çıkan ses, yalıtım sayesinde ortamın dışına çıkmaz. Maksimum yalıtım için zeminler, önemli bir yere sahiptir. Ses yalıtımı esnasında kullanılan malzemeler arasında mantar şiltesi, kauçuk levha ve mantarlı kauçuk levha bulunur. Kauçuk levha zeminin yanı sıra duvar ya da çatılarda da kullanılır. Tercihe bağlı olarak EPDM bariyer de zeminin ses yalıtımında kullanılabilir.
Farklı Ortamlarda Ses Yalıtımı
1) Evlerde Ses Yalıtımı
Ev için ses yalıtımı, konforlu bir yaşam alanı ve uyku ortamı sağlamak üzere önemlidir. Bebek ve çocukların olması, evde sinema salonu ya da müzik odası olması gibi durumlarda ses yalıtımı elzemdir. Hem dışarıdan içeriye hem de içeriden dışarıya ses geçişini önlemek üzere akustik ses yalıtımı, evin durumuna göre sağlanabilir.
2) Fabrika Ses Yalıtımı
Fabrikalar, büyük makineler ve çok sayıda insanın aynı ortam içerisinde bulunması nedeni ile kaçınılmaz bir şekilde yüksek şiddette sese neden olur. Gürültü olarak nitelendirilen bu ses, çalışanları ve çevreyi kötü etkiler. Dolayısıyla fabrikada ses yalıtımı, uzun vadede birçok açıdan yarar sağlar.
3) Ofis Ses İzolasyonu
Çalışma ortamından alınan verimi arttırmak ve sağlıklı bir alan yaratmak üzere ofislerde ses yalıtımı uygulaması, avantajlıdır. İş yerinde kullanılan ses malzemeleri arasında paravan, seperatör, akustik süngerler ve paneller kullanılır.
4) Sinema Salonlarında Ses Yalıtımı
Sinema salonları küçük bir alan içerisinde çok sayıda sinema odasının olması ile ses izolasyonunu şart kılar. Aynı zamanda alışveriş merkezi içerisinde bulunan sinema salonlarının dışarıya ses vermemesi önemlidir. Aksi halde alışveriş merkezindeki diğer insanları veya yan taraftaki salonlarda sinema izlemek isteyenler büyük oranda rahatsız olacaktır. Bu nedenle bariyerli sünger, akustik panel, bariyerli sünger, akustik sünger ve basotect benzeri malzemeler kullanılarak ses yalıtımı sağlanır.
Ses Yalıtım Malzemeleri
Kauçuk Köpüğü: Ses yalıtımında yaygın olarak kullanılan bu malzeme, kauçuktan elde edilir ve yüzeylere döşenir.
Taş Yünü: Ham maddesi bazalt kayasıdır. Hamur haline getirilen kaya, yalıtımı sağlayacak şekilde preslenir.
Ahşap Yünü: Ahşaptan elde edilir ve ses yalıtımını sağlamada etkilidir.
Cam Yünü: Ateşe dayanıklı olan cam eritilerek bükülür ve hem sese hem de ısı yalıtım malzemesi haline getirilir.
Poliüretan: Soğutucularda da kullanılan poliüretan, karbon içeriği ile izolasyonu yüksek bir maddedir.
Polietilen: Petrolden elde edilen polietilen, aynı zamanda boru üretiminde de kullanılmaktadır.
Ses Yalıtım Boyası: Seslerin ortamlar arasında geçişini engelleyen bu boya türü, 1 milimetre olarak sürüldüğünde 2,51 desibele ve 2 milimetre olarak sürüldüğünde ise 4,85 desibele kadar sesin absorbe edilmesini sağlar. Hem iç hem de dış cepheye uygulanabilir.
Ses Yalıtım Süngeri: Aynı zamanda akustik sünger olarak da bilinmektedir. Sesi azaltan ve çınlamayı azaltan ses yalıtım süngeri, yanmaz özelliktedir. Süngerler, yumurta, piramit ya da labirent gibi farklı desenlerde olabilir. Süngerin kullanılacağı ortama bağlı olarak farklı tip ve modellerin tercihi yapılır.
İhtiyacınız olan ses yalıtım hizmetini dilediğiniz ortam için yüksek kalite ve profesyonellik ile almak adına ara.com.tr üzerinden uzman hizmet sağlayıcılarından gelen binlerce teklifi değerlendirerek size en uygun olanı seçebilirsiniz.
Ses Yalıtımı Hizmeti Ortalama Ücretler
Ara.com.tr üyesi profesyonellerin, müşterilere verdiği tekliflerin tahmini fiyat ortalamasıdır.
Ücret RehberiniGörSes Yalıtımı Hizmeti mi Veriyorsunuz?
Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.