Yangınla Mücadele Tesisatı Hizmeti Ortalama Ücretler
Ara.com.tr üyesi profesyonellerin, müşterilere verdiği tekliflerin tahmini fiyat ortalamasıdır.
Yangınla Mücadele Tesisatı Ücret Rehberi
Yangınla Mücadele Tesisatı Fiyatları Neye Göre Belirlenir?
Yangınla mücadele tesisatı fiyatları birçok faktöre göre değişen bir maliyettir. Yangınla mücadele tesisatı fiyatları 600 tl ile 950 tl arasında değişmektedir. Binaların içinde yangınla mücadele konusunda en önemli araçlardan birinin yangınla mücadele tesisatı olduğunu özellikle belirtmeliyiz. Binalarda en kolay ulaşılacak yerlerde yangınla mücadele tesisatı mutlaka olmalıdır, acil durumlarda faydasını görmeli ve herkesin yangından korunması için yangın tesisatının konulması şarttır diyebiliriz. Yangınla mücadele tesisatı hizmeti maliyeti aşağıdaki unsurlara göre belirlenmektedir:
Binanın Büyüklüğüne Göre Döşenecek Yangınla Mücadele Tesisatı
Yangınla mücadele tesisatının döşendiği alanlarda metrekare olarak büyüklük, gerekli olan malzemelerin miktarını ve adedini belirleyen en önemli unsurdur. 4 katlı bir ev ya da apartmanda, sitede gerekli olan yangınla mücadele tesisatıyla 20 katlı bir binadaki yangınla mücadele tesisatının malzeme, gerekli araç, gereç sayısı aynı olmayacaktır. Yangın dolabı, söndürme hidrantı, merdiveni, kapısı, dedektörü gibi yangın tesisatlarının birçok aracı, malzemesi vardır. Bina büyüdükçe, metrekaresi arttıkça yangınla mücadele tesisatının malzemesi daha fazla olacaktır ve bu da fiyatı arttıracaktır.
Güncellenen Yangınla Mücadele Tesisatı Ekipmanları
Yangınla mücadele tesisatındaki takımlar yıllar geçtikçe eskiyebilir ve yerine son teknolojik parçalar konulabilir. Sıfırdan yangın tesisatı yapmakla, eski olan tesisattaki eskiyen parçaları yenileriyle güncellemek arasında doğal olarak bir fiyat farkı olacaktır. Eskiyen malzemeler yenileriyle değiştirilmeli, yangın takımları mutlaka güncellenmelidir. Güncellenecek yangınla mücadele tesisatı takımlarının, parçasının sayısı arttıkça fiyatı da buna göre artacaktır.
Yangınla Mücadele Tesisatı Hizmeti Genel İşlemleri
• Yangınla mücadele tesisatında atılacak ilk adım tesisatın döşeneceği alanda iyi bir keşif yapmaktır.
• Ardından yangınla mücadele tesisatı için gerekli olan araç ve gereçler listelenir, gerekli olan malzeme adedi, isimleri belirlenir.
• Yangınla mücadele tesisatında yangın dolaplarının, pompa takımlarının, söndürme hidrantının, dedektörünün ve dedektör düğmesinin nereye konulacağı, binanın hangi kısmında yer alacağı iyice hesaplanır.
• Sprink hattının döşeneceği yer seçilir.
• Temel yangın tesisatının çalışma noktası, hatları, dolaplarının son kurulumu yapılır ve kontroller yapılır.
• Hortum borularının uzunlukları binaya göre ayarlanmakta ve ona göre binaya yerleştirilmektedir.
• Yüksek basınçlı su hortumları kontrol edilir.
• Yangınla mücadele tesisatı takımlarının son teknolojik ürünler olmasına dikkat edilir ve güncellenecek malzemeler varsa yenilenir.
• Yangın söndürme ve su akımı başlatma hortumları kontrolden geçirilir. İşlem sonrası son kontroller oldukça önemlidir. Yangın başladığında her şeyin hazır hale gelmesi, hazırda beklemesi hayati önem taşır.
Yangınla Mücadele Tesisatı Hizmeti Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
• Yangınla mücadele tesisatı işlemleri hayati öneme sahip, ciddi bir konudur. Yangın tesisatında mutlaka bir profesyonel ekiple çalışmalı, yangın zamanında ne yapılacağını, acil yapılacak davranışları uzmanından öğrenmek açısından büyük önem taşımaktadır.
• Yangınla mücadele tesisatını yaptıracaklar ya sıfırdan bir tesisat döşerler, ya da eskiyen malzemeleri güncellemek, tesisatı yenilemek için bu işlemi yaptırırlar. Eğer uzun yıllar geçtiyse bu konuda harcayacağınız paraya kıyarak tesisatınızı baştan yenilemelisiniz. Yangınla mücadele konusunda söz konusu insan hayatıdır ve binadaki en önemli tesisat sistemi yangınla mücadele tesisatı sistemidir.
• Yangınla mücadele tesisatı ücreti konusunda hizmetinizi almadan önce firmanızla bir anlaşmaya varmalısınız. Sonradan, işlem bitiminde fiyat anlaşması yapmak tercih edilmeyen bir durumdur.
• Yangınla mücadele tesisatında çalışacağınız firmayı seçerken yorumlar kısmına bakabilirsiniz. Yangın tesisatını daha önce yaptıran kişilerin paylaştıkları yorumları okuyarak, firmanızı daha rahat seçebilirsiniz.
• Yangınla mücadele tesisatı işlemleri ile ilgili bir sözleşme imzalanacaksa iş öncesinde anlaşmayı hazır etmelisiniz.
Yangınla Mücadele Tesisatı Hizmeti Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
• Yangınla mücadele tesisatı işlemleri bittikten sonra uzmana nasıl kullanılacağını, hangi eşyanın ne işe yaradığını genel olarak sormak gerekir. Bilgilendirici birkaç dakikalık bir sunum yapılması istenebilir.
• Sözleşme imzalayanlar anlaşma maddelerini kontrol etmelidirler.
• Yangınla mücadele tesisatı hizmetinin ücretini iş bitiminden sonra firmaya ödemelisiniz.
• Yangınla mücadele tesisatı hizmetinizi aldıktan sonra sitede bir yorum bırakabilirsiniz. Böylece sizden sonra hizmet alacaklara bir fikir vermiş olursunuz.
• Aradığınız yangın mücadele tesisatı hizmeti için istediğiniz zaman ara.com.tr’de ilan açabilir, gelen teklifleri değerlendirebilirsiniz.
Yangınla Mücadele Tesisatı Hizmet Verenler
Kemal Arslan
Arslan yapı deklarasyon farkı ile 20 yılı aşkın tecrübe ve bilgi birikimi ile ev daire Dükya...
Profil GörüntüleToros Mühendislik
Aksagaz Çukurova 387 nolu yetkili tesisatçı firma.
Profil GörüntüleTalha Gümüş
Kaliteli hizmet ve uygun fiyat anlayisimizla hizmetinizdeyiz
Profil GörüntüleKemal COŞKUN
Azgın bayanlara jigoloyum. Gizlilik esastır
Profil GörüntüleGold Doğalgaz
Doğalgaz tesisatı Kalorifer tesisatı Kombi Petek Soba Şofben Su tesisatı
Profil GörüntüleNasıl Çalışır?
Hizmet Talebi Oluştur
Kategoriler içerisinden istediğin hizmeti seç, talep formunu doldur ve yayınla.
Sana Özel Teklifler
İşini yapabilecek birçok güvenilir uzmandan ihtiyacına özel fiyat teklifi al.
İstediğin Teklifi Seç
Gerçek müşteri yorumlarını inceleyerek, en uygun teklifi seç. İşini kolayca hallet!
Yangınla Mücadele Tesisatı Hizmeti mi Veriyorsunuz?
Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.