Nasıl Çalışır?
Hizmet Talebi Oluştur
Kategoriler içerisinden istediğin hizmeti seç, talep formunu doldur ve yayınla.
Sana Özel Teklifler
İşini yapabilecek birçok güvenilir uzmandan ihtiyacına özel fiyat teklifi al.
İstediğin Teklifi Seç
Gerçek müşteri yorumlarını inceleyerek, en uygun teklifi seç. İşini kolayca hallet!
Mobilya Boyama ve Cila Hizmet Verenler
Mobiza Mobilya
Hayalinizdeki Mobilya bir an önce kavuşmaya ne dersiniz Mobiza Mobilya olarak hizmetinizdeyiz Wat...
Profil Görüntüleatilla gün
retro steampunk rustik endüstriyel mobilyalar yapiyorum metal ve masif ahşap kullanıyorum ki evla...
Profil GörüntüleSaban Bostan
Kayseri içi ve civarı herturlu mobilya dekor anahtar teslimi inşaat tadilat işleri itinayla yapi...
Profil GörüntüleEmre Avşar
Siz değerli müşterilerimize hizmet vermekteyiz mobilya montaj hizmeti parça eşya taşıma nakli...
Profil GörüntüleÖzoğul mobilya ve dekorasyon
İstekleriniz ve siparişleriniz üzere imalat yapıyoruz. Showroom: Cevizli mahallesi Toros cad...
Profil GörüntüleAli Kardaş
Dekorasyon ve Tadilat İşleri İstanbul'un Tüm İlçelerine Anahtar Teslimi Ofis, Ev, Daire Dekora...
Profil GörüntüleErol Korkmaz Korkmaz
Marangoz ustası mobilya imalatı yapılır İstanbul ilçeleri ve mahallerine
Profil GörüntüleMobilya Boyama ve Cila Hizmeti
Mobilya boya da ya da mobilya cila gibi hizmetler, genelde mobilya işlemlerinin sonuncusudur. Bunun dışında uzun yıllardır kullanılan mobilyaların onarım ve değişiklikleri için de uygulanabilir hizmetlerdir.
Mobilya Boyama Aşamaları
Mobilya boyama aşamaları ilk olarak mobilya temizliği ile başlar. Zımpara, astar ve tekrar zımpara işlemi ile devam eder. En son ise boyama yapılır ve aşama tamamlanır. İşlemler bittikten sonra mobilyalar kurumaya bırakılır.
Mobilya Boyama Öncesi Hazırlık
Boyatacağınız mobilyaları belirledikten sonra ilk olarak yapmanız gereken şeyler vardır. Eğer evde mobilya boyama yapılacaksa, öncelikli olarak ortalığın kirlenmemesi adına bir naylon veya gazete kağıdı ile kaplanması gerekebilir. Ardından da mobilya bir bez ile silinip tozu alınarak hemen zımpara işlemine hazır hale getirilmelidir. Ahşap mobilya boyama için ise zımpara yapılması şart değildir fakat en iyi sonuçları almak için mutlaka tavsiye edilir. Misal; boyama işlemi görecek olan mobilya parlak bir yüzeye sahipse, zımpara işlemi yapılmadan boyandığı takdirde çok sürmeden içinde boyanın dökülmeye başladığını görebilirsiniz. Öte yandan da, önceden boyanan yüzeyler ya da kaplama mobilyalarda, zımparasız çalışma yapmanız durumunda işiniz daha çok zorlaşır ve boyanın tutması için birkaç kez kat atılması gerekir. Zımparanın zorunlu bir hale geldiği diğer durum ise mobilya yüzeyinde pürüz, delik ya da boya dökülmelerinin olmasıdır. Yani bazı durumlarda zımpara yapılması zorunlu bir hale gelmektedir.
Zımpara Uygulaması
Zımpara işlemi boya görmeyen ya da herhangi bir işlemden geçmemiş mobilyalarda pek zor değildir. Bu tarz mobilyalarda ince bir zımpara ile bu işlem kolayca halledilebilir. Cilalı mobilyalarda ise bu durum biraz daha zorlaşır. İnce zımpara ardından kalın zımpara da atılması gerekebilir. Bu kısımda dikkat edilmesi gereken ise cila kalınlığına göre zımpara numarasının da küçülmesidir. Zımpara yapılırken mutlaka aşırı güç kullanılmamalı ve ağaç yönüne dikkat edilerek asıl amacın yüzeye boya tutması için matlaştırılması olduğu unutulmamalıdır. Daha önce boyalı veya kaplamalı mobilyalarda ise çift zımparalama işlemi oldukça özenli bir şekilde yapılmalıdır.
Astar Uygulaması
Astar uygulaması illa gerekli olmamakla beraber daha iyi bir görüntü elde edebilmek adına uygulanabilir. Eğer mobilyanızın üstünde bulunan mevcut boyadan tamamen kurtulmak ve de yeni sürülecek boyanın kolay düşmemesini istiyorsanız mutlaka tavsiye edilen bir uygulamadır. Fakat astar işleminden sonra da bir kat daha ince zımpara uygulaması yapılması gerekir.
Mobilya Boyama Uygulaması
İlk işlem olarak temizlik, hemen sonrasında zımpara, astar ve tekrar ince zımpara yapıldıktan sonra artık işin boyama kısmına geçilebilir. Ahşap mobilya boyalarında hem su bazlı akrilik hem de yağlı boya seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan hangisini tercih edeceğiniz ise tamamen size bağlıdır. Boyama aşamasında dikkat edilmesi gereken diğer bir konu da kullanılacak fırçalardır. Diğeri ise boyanın yeteri kadar incetilmiş olmalıdır. İki kat boya uygulaması genellikle ideal olup, ikinci uygulamaya başlamadan önce ilk katın mutlaka kuruması beklenilmelidir.
Evde Mobilya Boyama
Eşyalarınız eskidiğinde yeni mobilya almak yerine bu tür mobilya boyama ya da cila işlemleri ile onlara yeni bir hayat verebileceğinizi artık öğrendiniz. Hem de bu yöntemle hiç kimsede olmayan, sadece size ait parçalar haline de getirilebiliyor. Ancak bu işlemler için mobilya taşıma maliyeti de eklenmesi sizi biraz rahatsız edebilir. Böyle bir durumda mobilyalarınızı ya evde siz boyayabilirsiniz ya da evde mobilya boyama hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Evde mobilya boyama ile beraber pek çok zorluk da yaşanacaktır. Ancak planlı bir şekilde olunduğu takdirde yapılan iş eziyet olmaktan çıkar. Evde mobilya boyama uygulamasında iki farklı teknik bulunmaktadır. Bunlardan birincisi; zımpara, astar, boyama ve cila yapılmasıdır. İkincisi ise zımparasız boyama ve cila işlemlerinin yapılmasıdır. Bu iki teknikten de gayet güzel sonuçlar alabileceğinizi söyleyebiliriz.
Lake Boya
Çoğunlukla ahşap veya laminat yüzeyler üzerinde görmeye alıştığımız, parlaklığı ile oldukça dikkat çeken renkli ya da renksiz olabilen bir boya türüdür. Lake boya, kullanılacak olan mobilyaya pürüzsüz bir görüntü kazandırır. Bu nedenden ötürü, evinizde kullandığınız eski mobilyalara da rahatlıkla uygulanabilir ve sonucundan da çok memnun kalabilirsiniz. Ancak mobilyanızın üstü çok fazla hasar görmüş ya da yıpranmış ise lake boyadan önce mutlaka zımpara işlemi ve bir kat boya size daha da yardımcı olacaktır.
En çok merak edilen boyama şekillerinden birisi olan lake boyama yöntemi, mobilya sektöründe en fazla kullanılan boya çeşididir. Kendi başınıza evde mobilya boyama yapmak için ise biraz zordur. Boyanacak yüzeyin mutlaka her alanına eşit şekilde uygulanmalıdır. Tercihen üzerine lake cila da yapılabilir.
Mobilya Boyama Fiyatları
Mobilyanın çeşidine göre değişebilen bu fiyatlar aslında mobilya yenilemekten çok daha ekonomiktir. Yapılacak boyama teknikleri de elbette fiyatları etkiler. Bu teknikler; eskitme ya da yaldızlı gibi teknikler olabilir. Fiyatlandırma için malzemesi dahil ya da malzeme sizden olacak şekilde anlaşılabilir. Mobilya boyutu arttıkça da pek tabi fiyatlandırma da artacaktır. Mesela; yemek masası ya da gardırop boyama için daha çok emek harcanacağı için bu durum fiyatı da yükselecektir. Elbette ki bütçenize göre ayarlayabileceğiniz mobilya boyama fiyatları da mevcuttur. Eğer boyayı ben temin etmek isterseniz, maliyetini de düşürmüş olursunuz. Ancak her zaman önemli olan unsur işçilik kalitesine ödenen paradır. Bu tür konularda daha detaylı bilgilendirilmek için mobilya boyama konusunda hizmet veren uzman ekiplerimizden size uygun fiyatları ve çözüm önerilerini öğrenebilirsiniz.
Mobilyalarınızın Görünümünü Değiştirin!
Mobilya boyama işlemi denildiğinde aklınıza ilk olarak basit bir renk uygulaması gelmesin. Uzman ve tecrübeli eller ile yaratıcı zihinlerle yeni, eskimiş ya da çok fazla hasar almış mobilyalara tekrar hayat verilir. Sitemizde mevcut profesyonel ekipler aracılığıyla evde mobilya boyama, zımparasız mobilya boyama, mobilya cila hizmetlerinden oldukça kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz. Siz de bu hizmetlerden faydalanmak istiyorsanız hemen ilan açarak, gelen teklifleri değerlendirebilirsiniz.
Mobilya Boyama ve Cila Hizmeti Ortalama Ücretler
Ara.com.tr üyesi profesyonellerin, müşterilere verdiği tekliflerin tahmini fiyat ortalamasıdır.
Ücret RehberiniGörİlgili Blog Yazıları
Mobilya Boyama ve Cila Hizmeti mi Veriyorsunuz?
Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.