İş Sağlığı ve Güvenliği

İlan aç, 4 teklif al, dilediğini seç ve en uygun fiyata hizmet al.

ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Nasıl Çalışır?

İhtiyacını Birkaç Soruda Anlat

Hizmet Talebi Oluştur

Kategoriler içerisinden istediğin hizmeti seç, talep formunu doldur ve yayınla.

Sana Özel Fiyat Teklifleri Al

Sana Özel Teklifler

İşini yapabilecek birçok güvenilir uzmandan ihtiyacına özel fiyat teklifi al.

En Kaliteli Hizmeti Bekle

İstediğin Teklifi Seç

Gerçek müşteri yorumlarını inceleyerek, en uygun teklifi seç. İşini kolayca hallet!

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Verenler

Ferdi Eysioglu

Ferdi Eysioglu

4.0 2 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Güngören
Profil Görüntüle
İzole İlaçlama

İzole İlaçlama

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Antalya / Kepez

C sınıfı iş güvenliği uzmanıyım

Profil Görüntüle
korunak yangın proje

korunak yangın proje

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Gaziemir
Profil Görüntüle
önce insan

önce insan

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Ataşehir
Profil Görüntüle
Yusuf Bilici

Yusuf Bilici

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Şişli

merhabalar dilerseniz detaylı bilgi ve hizmet için bilgi vermek isterim müsait bir anınızda dil...

Profil Görüntüle
Burak Demirezen

Burak Demirezen

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Ankara / Çankaya
Profil Görüntüle
Siding american

Siding american

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Buca

amerikan siding dış cephe kaplama ve mantolama sistemleri vidalama delikleri ve alt tarafında bul...

Profil Görüntüle
Oxygen Fitness Club

Oxygen Fitness Club

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Antalya / Muratpaşa

25 yılı geçen spor hayatımda Fitness, jujutsu ve Karate ile başladım. Ayrıca step Aerobic pi...

Profil Görüntüle
ZEHRA AKTÜRK

ZEHRA AKTÜRK

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Afyon / Şuhut
Profil Görüntüle
YASEMİN KARATAŞ

YASEMİN KARATAŞ

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Kocaeli / Darıca
Profil Görüntüle
Rıdvan AKYILDIZ

Rıdvan AKYILDIZ

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Bursa / Yıldırım
Profil Görüntüle
Asra Endüstriyel

Asra Endüstriyel

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Bornova
Profil Görüntüle
Gökay Gökce

Gökay Gökce

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Konak

Kep adresi E-imza E fatura KVKK yazılımı Ticari yazılımlar

Profil Görüntüle
deniz iş elbiseleri

deniz iş elbiseleri

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Bornova
Profil Görüntüle
Teknik Hırdavatçı

Teknik Hırdavatçı

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Mersin / Tarsus
Profil Görüntüle
Mehmet Can Boğa

Mehmet Can Boğa

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Bursa / Nilüfer

Çelik konstrüksiyon ve kaynaklı imalat alanında mühendislik, teknik personel, operatör ve üre...

Profil Görüntüle
Kazım Yiğit

Kazım Yiğit

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Kocaeli / Gebze
Profil Görüntüle
Şuheda Şahin

Şuheda Şahin

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Şanlıurfa / Haliliye

Yatırımlarınız için devlet hibe teşvik ve desteleri noktasında danışmanlık yapmaktayız

Profil Görüntüle
OGUZ Ozkan

OGUZ Ozkan

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Fatih
Profil Görüntüle
Burak Çoğalan

Burak Çoğalan

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Ankara / Çankaya
Profil Görüntüle
Ramazan KORKMAZ

Ramazan KORKMAZ

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Kocaeli / İzmit

İş yerlerinizde İş sağlığı ve güvenliği uzmanı iş sağlığı eğitim İlkyardim ...

Profil Görüntüle

İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmeti

İş sağlığı ve iş güvenliği, günümüzde iş yerlerinde gerçekleşen ölümcül kazalar sebebiyle önemi daha çok artan bir konu haline gelmiştir. İş sağlığı ve güvenliği, iş yerlerindeki çalışmaların yürütülmesi sırasında insan sağlığı ve insan güvenliğini tehlikeye sokacak durumların önlenmesi amacıyla yapılan sistemli bir şekilde yürütülen çalışmalara verilen isimdir. Hayati tehlike taşıdığı için ve insan sağlığını, güvenliğini etkilemesi açısından çok önemli bir konu olan iş sağlığı ve güvenliği hizmeti, bu konuda uzmanlaşmış kurumlar aracılığıyla iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından verilir. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti Kanunu’na bağlı olarak çalışan tüm iş yerleri İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunları’na göre hareket etmelidirler.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 6331. Madde ile düzenlenir. Bu düzenlenmenin amacı; iş yerlerinde iş sağlığının ve iş güvenliğinin sağlanması, iş yerinde mevcut durumda olan insan sağlığı ve insan güvenliği şartlarının daha iyi hale getirilmesi amacıyla iyileştirilmesi, iş yerindeki sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi amacıyla hem işverenlerin hem de çalışanların sorumluluklarını, yetkilerini, görevlerini, haklarını ve yükümlülüklerini düzenlemektir.

İş sağlığı ve güvenlik tedbirlerini almak öncelikle işverenlere aittir, sonrasında bu güvenlik tedbirlerinin olup olmadığını yetkililere sorma ve kontrol etme sorumluluğu çalışanlara düşmektedir. İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin, iş yerindeki çalışanlara bilinçli olarak anlatılması gerekir. İş yerindeki çalışan personelin bilinçlendirilmesi için bu konuda gerekli eğitimlerin uzmanlarca verilmesi önemlidir. Tehlikeli faaliyetlerin yapıldığı bir iş ortamında, yılda en az 1 defa iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmelidir.

İş yerinde yapılan faaliyetlerin tehlike durumuna göre verilecek eğitimin sayısı, yılda kaç kez eğitim verileceği belirlenmelidir. Tehlikenin orta seviyede olduğu iş yerlerinde verilecek eğitim sayısı, iki yıl içinde bir kezdir. Tehlikenin az olduğu iş yerlerinde üç yılda bir kez eğitim verilmelidir. Tehlike seviyesi yüksek ise, bu iş yerlerinde verilecek eğitim sayısı yılda en az 1 defa olmalıdır. Yapılacak olan iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin çalışanları bilinçlendirmesi çok önemlidir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, iş kazalarının ve tehlikeli durumların önüne geçmek için ve risk seviyesini azaltmak için çalışma hayatında çok önemli bir yere sahiptir.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlarının Görevleri

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi, iş yerindeki tehlikelerden korunmak için alınması gerekli olan çok önemli eğitimlerden biridir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı; iş sağlığı ve güvenliği bölümünde çalışmak için eğitim alan kişilere denir. Üniversitede; fizik, kimya bölümlerinden mezun olan kişiler, teknik öğretmen olan bireyler, iş sağlığı ve güvenliği mezunları, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler.

A sınıfı iş güvenliği uzmanı; tehlike sınıfında yer alan iş yerlerinin iş güvenliği bölümünde çalışan kişilere denir. A sınıfı belgesi alan uzman kişilere verilen mesleki bir isimdir. A sınıfı iş güvenliği uzmanları, çok tehlikeli faaliyetlerin yürütüldüğü iş yerlerinde iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili çalışmalar yaparlar. B sınıfı iş güvenliği uzmanı; iş yerlerindeki güvenlik yöntemlerinin, iş yerinde uyulması ve tutulması gereken yol ve yöntemlerin hepsinin uygunluklarını denetlemekle sorumlu olan kişilere denir. Az tehlikesi olan veya tehlikeli olan iş yerlerinin iş güvenliği bölümünde çalışan kişilere ‘’B sınıfı iş güvenliği uzmanı’’ denmektedir. B sınıfı belgesi alan uzman kişilere verilen mesleki bir isimdir. B sınıfı iş güvenliği uzmanları, az tehlikeli olan veya tehlikeli faaliyetlerin yürütüldüğü iş yerlerinde iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili çalışmalar yapmakla sorumludurlar.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı; iş yerindeki iş sağlığı ve iş güvenliği konusu hakkında rehberlik, eğitim, risk değerlendirmesi yapmak ve bu konuları incelemekle görevli olan kişilere denir. C sınıfı belgesi alan uzman kişilere verilen mesleki bir isimdir. C sınıfı iş güvenliği uzmanları, az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde hizmet vermekle sorumludurlar. İş sağlığı ve güvenliği uzmanının iş hayatındaki kısaltma adıyla İsg uzmanı, kanunlarda ve yönetmeliklerde belirtilenlere göre, iş yerlerindeki çalışanların, işverenlerin korunmasını sağlama amacıyla tedbirler uygulamakla görevlidir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı; iş sağlığı ve iş güvenliği alanında çalışmak için eğitim alan kişilere denir. Üniversitenin fizik ve kimya bölümlerinden mezun olan kişiler, teknik öğretmen olan bireyler, iş sağlığı ve güvenliği bölümünden mezun olan kişiler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görev yapabilirler. Mühendislik bölümünden mezun olan kişiler iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için eğitim alabilirler. Mimarlık mezunu kişiler ve teknik elemanlar da gerekli olan eğitimi aldıktan sonra sertifika sahibi olabilirler. Sertifika aldıktan sonra, mimar ve teknik elemanlar, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı (İsg uzmanı) olarak çalışabilirler.

İş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlığı için belirli kuralların gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu kurallar, şartlar gerçekleşirse veya gereken eğitimleri alarak bu konuda sertifika almaya hak kazanılırsa bu durumda iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlığı yapılabilir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışacak olan kişiler şunlardır:

  • Üniversiteden mezun olduktan sonra kimyager, biyolog, fizikçi unvanlarından birine sahip olan kişiler
  • Teknik öğretmen olan kişiler
  • İş sağlığı ve güvenliği bölümünden mezun olan kişiler (ön lisans veya lisans)
  • Mimarlık fakültesinden mezun olan kişiler
  • Mühendislik fakültesinden eğitim alarak mezun olan kişiler
  • Bakanlıklarda ve bazı kuruluşlarda çalışma hayatını, denetlemekle sorumlu müfettiş olarak çalışarak geçirenler

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının, iş yerlerini tehlike açısından üç kategoriye ayırabiliriz: çok tehlikeli iş yerleri, az tehlikeli iş yerleri, tehlikeli olan iş yerleri. Kanun, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarını üçe ayırmıştır: A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı, B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı. A sınıfı iş güvenliği uzmanları, tehlikeli faaliyetlerin yürütüldüğü iş yerlerinde iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili çalışmalar yürütürler. B sınıfı iş güvenliği uzmanları, az tehlikeli olan veya tehlikeli faaliyetlerin yürütüldüğü iş yerlerinde iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili çalışmalar yürütürler. C sınıfına ait iş güvenliği uzmanları, az tehlikeli faaliyetlerin olduğu iş yerlerinde çalışmalar yürütürler.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarının Aldıkları Eğitimler

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı üç sınıfa ayrılmaktadır. A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı, B sınıfına ait iş güvenliği uzmanları, C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı olarak üç sınıfa ayrılan iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının almış oldukları eğitimler şunlardır:

  • Kimyasal Risk Faktörleri
  • Biyolojik Risk Faktörleri
  • Fiziksel Risk Faktörleri
  • Psikososyal Risk Faktörleri
  • İş Güvenliği Uzmanlığı Uygulamalarında İş Yerinde Sahada Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerilerine Bağlı Olarak Tecrübelerin Paylaşılması ve Katılımcıların Sunumları
  • Dünya’da ve Türkiye’de İSG’nin Mevcut Durumu ve Gelişmeler
  • Yetişkin Eğitim Teknikleri
  • İSG Alanında Uluslararası Sözleşme ve Standartlar İle Ulusal İSG Mevzuatı
  • İş Sağlığı ve Güvenliğinde Risk Değerlendirmesi
  • İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri İle Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri
  • Korunma Politikaları ve Koruyucu Donanımlar

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının çalışması gereken saatler sınırlandırılmıştır. Aslında her iş ve her meslekte çalışma saatleri, iş ortamı ve yapılan işe göre belirlenip sınırlandırılır. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları; çok tehlikeli faaliyetlerin yapıldığı bir iş yerinde çalışan kişi başına bir ayda en az 40 dakika, tehlikeli olan faaliyetlerin yapıldığı bir iş yerinde çalışan kişi başına bir ayda en az 20 dakika, az tehlikeli faaliyetlerin yapıldığı bir iş yerinde çalışan kişi başına bir ayda en az 10 dakika görev yapmalıdırlar.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlığı Belgesi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

İş güvenliği uzmanlığı belgesi almak için birtakım şartlar belirlenmiştir. Bu şartlar sağlanırsa bireyler iş sağlığı ve güvenliği uzmanlık belgesini alabilmek için başvuruda bulunabilirler. Eğer daha önceden iş sağlığı ve güvenliği uzmanlık belgesi almamışsanız, bu durumda sadece C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilirsiniz. C sınıfı iş güvenliği ve uzmanlığı belgesi almak için iki şart vardır: öncelikle kursa gitmek, sonrasında sınava girip başarılı olmak gerekmektedir. Bu iki şart sonrasında, C sınıfı iş güvenliği ve uzmanlığı belgesini alan kişiler, sonradan A ve B sınıfı iş güvenliği belgelerini almak için başvuruda bulunabilirler.

A sınıfı iş güvenliği ve uzmanlığı belgesi alabilecek olan kişiler şunlardır: B sınıfına ait iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az 4 yıl görev yapan ve A sınıfı eğitimini alarak sınavda başarılı olanlar, mimarlık ve mühendislik bölümü mezunları, iş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği bölümünde doktora yapmış teknik elemanlar, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nde veya bağlı kuruluşlarda 10 yıl görev yapmış teknik elemanlar ya da mimarlık ve mühendislik mezunları, iş sağlığı ve güvenliği alanında en az 10 yıl müfettiş yardımcısı olarak çalışmış mimarlık ve mühendislik mezunları, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde uzman yardımcısı olarak çalışmış mimarlık ve mühendislik mezunları, A sınıfı iş güvenliği ve uzmanlığı belgesi alabilirler.

B sınıfı iş güvenliği ve uzmanlığı belgesi alabilecek olan kişiler şunlardır: C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az 3 yıl çalışmış olanlar ve B sınıfı eğitimlerini tamamlayıp sınavını başarıyla bitirenler, iş sağlığı ve güvenliği programında yüksek lisans eğitimi alan mimarlık ve mühendislik mezunları, iş sağlığı ve güvenliği alanında teftiş yapan mühendisler ve mimarlar dışında bakanlıklarda en az 10 yıl müfettiş yardımcısı olarak çalışmış olan kişilerden B sınıfı eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar B sınıfı iş güvenliği ve uzmanlığı belgesi alabilirler.

C sınıfı iş güvenliği ve uzmanlığı belgesi alabilecek olan kişiler şunlardır: C sınıfıyla ilgili yapılan eğitim ve sınavlarda başarılı olmuş mimarlık ve mühendislik mezunları, iş sağlığı ve güvenliği alanında teftiş yapmış mimar, mühendis ve teknik elemanlar dışında bakanlıklarda en az 10 yıl müfettiş yardımcısı olarak çalışmış olan kişiler, C sınıfı iş güvenliği ve uzmanlığı belgesi alabilirler.

Bünyemizde yer alan iş güvenliği uzmanı iş ilanları ile en tecrübeli ve uygun fiyatlı hizmetten yararlanabilirsiniz. İş sağlığı ve güvenliği hizmeti almak artık bizimle çok kolay. Sitemizde iş ilanı oluşturup, binlerce uzman arasından aradığınız kişiyi bulabilirsiniz. Bulduğunuz iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, sizlere en uygun teklifi vererek hem işinizi kolaylaştıracak hem de iş sağlığı ve güvenliği hizmetinizi kolayca alabilmenizi sağlayacaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti Ortalama Ücretler

250₺ - 1300₺

Ara.com.tr üyesi profesyonellerin, müşterilere verdiği tekliflerin tahmini fiyat ortalamasıdır.

Ücret RehberiniGör
250₺ - 1300₺ Ortalama Ücret
250₺ - 1300₺ Ortalama Ücret
250₺ 1300₺

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti mi Veriyorsunuz?

Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.