Obeziteyle Mücadelede 20 Altın Kural

İnsan sağlığını ve hayat kalitesini büyük ölçüde etkileyen fazla kilolardan kurtulmanın yolları.


Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan obezite dünyada her 10 insandan 3’ünde görülen bir rahatsızlıktır. Obezitenin yaygınlaşmasında birçok faktör etkin bir rol oynayabilir. Bunların başında beslenme alışkanlıkları ve yetersiz egzersiz olsa da bu durumları tetikleyen altta yatan birçok neden olabilir. Önemli olan alta yatan nedenlerin üzerine gitmek ve sorunların çözümüne bir yerlerden başlamak. Şimdi sizlere obeziteyle mücadelede 20 altın kuraldan bahsedeceğiz.


1- Kendinizle Barışık Olun

Obezite ile mücadele ediyor olabilirsiniz. Her insanın hayatında her gün mücadele etmek zorunda olduğu sorunlar vardır. Sizinki belki biraz daha can sıkıcı olabilir. Bu durumda endişelenip kendinizi yıpratmanıza gerek yok. Ancak kendinizi tamamen bırakmanız da kabul edilemez. Bu nedenle kendinizle barışmak ve daha sağlıklı bir hayat geçirmek için bir yerlerden başlamanız gerektiğinin farkına varın.


Kendinizle barışık olun.

2- Kendinize Odaklanın 

Bu zamana kadar yanlış tercihler yapmış olabilirsiniz ve başınıza istemediğiniz durumlar gelmiş olabilir, geçmişi değiştiremezsiniz ancak gelecek hala sizin elinizde. Geleceğinizi kontrol altına alın ve kendinize güvenin. Hayatınızı nasıl geçirmek istediğinizi düşünün ve kendinizi buna hazırlayın. Eğer nerede ve ne durumda olduğunuzu fark ederseniz harekete geçmeniz daha kolay olacaktır.


Kendinize odaklanın

3- Farkındalığınızı Kullanın

Elbette bir de her şeyin farkında olan ve artık çabalamaktan vazgeçmiş bir grup vardır. Bu farkında olan grup için her şey daha zor olabilir. Yapması gerektiği şeyleri bilip ama bunları yapmamak ve kendini bırakmak bu gruptakilerin özellikleridir. Eğer bu grupta yer alıyorsanız hayatınızı gözden geçirin ve doğru bildiğiniz ama yapmadığınız şeyleri bir düşünün.


Farkındalığınızı kullanın.

4- Hedefinizi Belirleyin

Hedefiniz yürüyeceğiniz bu yolda size güç verecek en önemli şeylerden biridir. Ona sadık kalın. Kendinize bir rol model belirleyin. Sizin gibi hikayelere sahip olan insanlardan ilham alın ve hedefinizi gerçekleştirmek için asla durmayın.


Hedefinizi belirleyin.

5- Her Türlü Desteğe “EVET“ Deyin

Obezite ile mücadele eden insanların çoğunda altta sinsice yatan ve onları yemek yemeye iten bir problem mevcuttur. Bu sorunlardan kurtulabilmek ve bazı şeyleri kabul etmek için psikolojik olarak destek alın. Unutmayın her şey sizin suçunuz değildir!


Diyetisyen desteği alın.

6- Dost mu Düşman mı?

Bu yolda ilerlerken dostunuzu ve düşmanınızı belirleyin. Kendini dost olarak göstermiş allı pullu şekerlemelerden çikolatalardan, hamur işlerinden uzak durun. Şekerli meşrubatlar, şerbetli tatlılar hepsi sizin düşmanınızdır.


Şekerlemelerden uzak durun.

7- Kötü Arkadaşlardan Kurtulun

Sizce de kötü arkadaşlıklara bir son vermenizin zamanı gelmedi mi? Dolabınızı ve kilerinizi açarak zararlı olan her ne varsa atın ve asla bir daha yüzlerine bakmayın. Onlar sizi sırtınızdan bıçaklayan düşmanlar gibidir. Aklınızı çelmelerine izin vermeyin.


8- Tek Hobiniz Yemek Olmasın

Hayatta elbette ki mutluluk ulaşılması gereken tek duygu değildir. Ancak mutlu bir hayata sahip olmak için çabalayın ve kendinizi dinç tutun. Bunun için yeni bir hobi edinin. Fotoğrafçılık yapın, resim yapın veya ahşap oyun. Bu aktiviteler kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak ve algılarınızı geliştirecektir.

9- Sürecin farkında olun

Adım atacağınız yol, zorluklarla dolu olacaktır. Bunun farkına varın ve asla pes etmeyin. Çevrenizdekilerin sizi etkilemesine asla izin vermeyin. Bu yolda doğru bildiğiniz şeylerin üzerine gidin.

10- Diyet Yapın

Bir diyetisyene başvurun. Diyet listesine kendinizi hazır hissettiğinizde başlayın. Unutmayın kaçamak yaparak çevrenizdekileri değil kendinizi kandırmış olursunuz.


Diyet yapın.

11- İradenizi Koruyun

Diyetisyene gittiniz ve bir diyet listesi aldınız. Ancak listeye uymakta zorlanıyorsunuz. Endişelenmeyin ve bunun doğal olduğunu bilin. İradenizi koruyun ve listenize sevgi besleyin, ondan nefret etmeyin. Nefret etmeniz gereken yiyecekler bunlar değil.

12- Harekete Geçin!

Harekete geçmek sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda zihinsel olarak da harekete geçmeniz gerektiğini bilin. Her şey zihninizde başlar ve biter. Aktif bir zihin ile neler başarabileceğinizi unutmayın.

13- Fiziksel Aktivite

Diyetisyene gittiniz, psikolojik olarak destek aldınız bunlar başlangıç için olumludur. Ancak yeterli değildir. Fiziksel olarak harekete geçmeniz gerekir. Bir spor salonuna yazılın ve uzman bir eğitmen ile çalışmalara başlayın. İlk başlarda zor olacaktır ancak zaman geçtikçe farkı görünce şaşıracaksınız.


Fiziksel aktivite yapın.

14- Telefondan Kurtulun

Kendinizi telefona veya bilgisayar oyunlarına bağımlı mı hissediyorsunuz? Kararınızı verin ve kullanımınıza sınır koyun. Bu aletlerin başında geçireceğiniz zaman ile neler yapabileceğinizi ve neler öğrenebileceğinizi bir düşünün.

15- Sosyal Medyadaki Tuzak

Günümüzde sosyal medya çoğu insanın kendini olduğundan farklı gösterdiği bir mecradır. Çoğu fotoğraf bir perspektif tuzağı ve gerçek olmayan yanılsamalar içerir. Buraya dikkat! Bunu bilin ve kendinize küsmeyin. 

16- Yeni Kıyafetler

Eski kıyafetlerinizden kurtulun. Tüm süreci güzel bir şekilde yönetiyorsunuz ve çabalarınızın karşılığını aldınız. O zaman alışveriş zamanı… Vitrinde sürekli olarak gördüğünüz o kıyafeti alma vakti geldi.

17- Birlik Olun

Sizin gibi bu yolda yürüyen insanlarla tanışın ve birbirinize bu yolda omuz verin. Sizin gibi birçok insanın sağlıklı bir yaşam için çabaladığını göz önünde bulundurun.

18- Sorumluluklarınız Nelerdir?

Sorumluluklarınızın farkında olun. Unutmayın sadece kendinize karşı sorumlu değilsiniz. Eşinize, çocuğunuza, anne babanıza ve arkadaşlarınıza karşı sorumluluklarınızı yerine getirin ve onları kendinizden mahrum bırakmayın. 

19- Asla Rehavete Kapılmayın

Bu süreç sizin için çok iyi işliyor olabilir. Zayıfladığınızın farkına varıyorsunuz ve içinizi bir mutluluk kapladı. Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus var ki o da rehavete kapılmamanızdır. Çoğu insan bu süreçte rehavete kapılarak işi kotardığını düşünür ve diyetini bozar veya küçük kaçamaklar yapar. İpin ucu kaçtığında ise süreç tekrar başa döner. Bu durum hem zaman kaybına hem de sağlığın bozulmasına neden olur.

20- Kendinizi Sevin

Her ne olursa olsun kendinizi sevin ve sağlığınız için çabalayın. Şunu bilmelisiniz ki sizden bir tane daha yoktur. Bir birey olarak tüm özgürlüğünüzü elinize alın ve yepyeni bir hayata merhaba deyin!


Kendinizi sevin.

Diyetisyen Hizmetine mi İhtiyacınız Var?

İlan aç, 4 teklif al, dilediğini seç ve en uygun fiyata hizmet al.

HEMEN ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Diyetisyen Hizmet Verenler

Büşra aydın

Büşra aydın

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Başakşehir
Profil Görüntüle
Necdet Tenekeci

Necdet Tenekeci

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Hakkari / Çukurca
Profil Görüntüle
Onur Yiğit

Onur Yiğit

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Beylikdüzü

Merhabalar ben Onur Yiğit. 2013 yılında başladığım mutfakta çalışma hayatıma 2018 yılın...

Profil Görüntüle
ÖZELÇAPAESTETİK

ÖZELÇAPAESTETİK

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Fatih
Profil Görüntüle
Nimet Gökalp

Nimet Gökalp

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Bolu / Merkez

Herbalife sponsorluğunda beslenme koçluğu yapmaktayım. Kilo vermek, Kilo almak, Sporcu beslen...

Profil Görüntüle
Sinan Kuscuoglu

Sinan Kuscuoglu

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Ataşehir
Profil Görüntüle
Sena Pazar

Sena Pazar

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Osmanbey
Profil Görüntüle
Fulya Bülbül

Fulya Bülbül

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Muğla / Bodrum
Profil Görüntüle
Omer Elgamle

Omer Elgamle

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Beylikdüzü
Profil Görüntüle
ROYA İBRAHİM ÜNAL

ROYA İBRAHİM ÜNAL

0.0 0 Yorum
1 Kişi Seçti İstanbul / Bahçelievler

Merhabalar 580 saatlik egitimimi tamamlamis bulunmaktayim hastalarinizi gonül rahatligi ile teslim ...

Profil Görüntüle
Huseyin Kutay

Huseyin Kutay

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Antalya / Kepez
Profil Görüntüle
Aslı Pakel Diyet ve Beslenme Merkezi

Aslı Pakel Diyet ve Beslenme Merkezi

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Bakırköy
Profil Görüntüle
Ali Ahhaha

Ali Ahhaha

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Tekirdağ / Çorlu
Profil Görüntüle
Cengiz Sogucaklı

Cengiz Sogucaklı

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Eyüp

Dogal egzema sedef yaniklara güneş yaniklarina krem akciger hastalarina karaciger hastalarina mide...

Profil Görüntüle
İBRAHİM Yıldız

İBRAHİM Yıldız

0.0 0 Yorum
1 Kişi Seçti İzmir / Bayraklı

Her konuda her türlü masaj yapılr

Profil Görüntüle
Mehmet Ali Gülseren

Mehmet Ali Gülseren

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Ataşehir

- Koçluk, hayatını sorgulama cesaretini gösteren bireylerin yaşadığı çok kıymetli bir YOLC...

Profil Görüntüle
Ahmet Alçin

Ahmet Alçin

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Büyükçekmece
Profil Görüntüle
Binnaz Çınar

Binnaz Çınar

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Maltepe
Profil Görüntüle
İkrami Dolaman

İkrami Dolaman

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Küçükçekmece
Profil Görüntüle
Nurettin Aslan

Nurettin Aslan

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Kahramanmaraş / Onikişubat
Profil Görüntüle
Eva estetik ve yaşam merkezi

Eva estetik ve yaşam merkezi

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Antalya / Muratpaşa

Sonuç odaklı hizmetlerimizle Eva estetik ve yaşam merkezimize bekleriz.

Profil Görüntüle

Diyetisyen Hizmeti mi Veriyorsunuz?

Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.