Almanca Öğrenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkinci bir dil bilmenin neredeyse zaruri olduğu günümüzde, Almanca öğrenmeye karar verdiyseniz mutlaka önerilerimize göz atın.

Almanca Öğrenmeyi Kolaylaştırmak için Öneriler

Günümüzde artık sadece İngilizce öğrenmek yeterli olmamakta hem iş hem de eğitim hayatında daha başarılı olabilmek ve farklı kapıların açılmasını sağlayabilmek adına ikinci bir dil öğrenmek neredeyse gerekliliktir. Bu ikinci dil genellikle Almanca olmaktadır.  Yeni bir dil öğrenmek, uzun bir süreçtir. Zira dil öğrenme hayat boyu sürecektir. Almanca öğrenmek o dili konuşan insanlar gibi düşünmeyi gerektirir. Eğer siz de Almanca öğrenmeye karar verdiyseniz bu süreçte dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken yöntemler mevcuttur. Sizler için yazımızda Almanca öğrenirken aşamaların nasıl olması gerektiğini derledik.

Kendi Stratejinizi Oluşturun

Almanca alıştığımız bir dil olan İngilizceye, fonetik olarak benzemese de dilbilgisi yönünden oldukça benzemektedir. Bu nedenle gramer açısından İngilizce bilenleri daha kolay bir süreç beklemektedir. Bu dili öğrenmeye başlamadan önce atmanız gereken ilk adım stratejinizi belirlemek olacaktır. Stratejinizi belirlerken Almancayı neden öğrenmek istediğinizi ve nasıl öğrenmek istediğinizi belirleyin. Almanca kelimeler sizlere biraz garip gelebilir ancak bu dili öğrenirken bilgiyi nasıl işlemeniz gerektiğinin planını yapın. Bilgiyi işlemenin en kolay yolu pratik yapmaktır. Kendinize pratik yapabileceğiniz ortamlar oluşturarak öğrendiklerinizi pekiştirmelisiniz.

İyi bir temel oluşturmak hangi dil olursa olsun iyi bir başlangıç için oldukça önemlidir. Eğer temelinizi sağlamlaştırmadan bir üst seviyeye geçerseniz hala başlangıç düzeyinde hatalar yapmış olacaksınız. Almanca öğrenmek isteyen insanlar bu hataya fazlası ile düşmekte ve bir an önce bu dili öğrenmek istemektedirler. Bu heyecan güzel bir şeydir ancak bir seviyede tam olarak uzmanlaşmadan diğer seviyelere geçmek Almanca öğrenmeyi zorlaştıracaktır.

Kendi Stratejinizi Oluşturun

Motivasyonunuzu Artırın

Motivasyon bir işe başlarken insanın itici gücü olmaktadır. Almanca öğrenirken uzun bir süreçten geçeceğinizi unutmayın. Zira dil öğrenmek yaşam boyu süren bir deneyim olacaktır. Kendinizi motive ederek bu süreçteki azminizi korumalısınız. Motivasyon için her insanın farklı hedefleri vardır. Pek ala iş için Almanca öğreniyor olabilir, eğitim için veya o ülkede yaşamak için bu dili öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Bunun için kendinize hedef belirleyerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

Almanca öğrenirken başlangıçta oldukça zorlanacaksınız. Kelimelere odaklanmaya çalışarak, bilmediğiniz kelimeler üzerine düşüneceksiniz. Ancak kelimelerden ziyade olaylara hakim olmaya çalışmak sizi daha da ileriye götürecektir.

Motivasyonunuzu Artırın

Sürece Odaklanın

Almanca öğrenirken seviyelere göre ilerlemeniz gerekmektedir. A1 ve A2 seviyesini yeteri kadar öğrenmek için gerekli alıştırmaları yapmalısınız. Ayrıca Almancada her seviyeye uygun farklı kelimeler vardır. Okuyacağınız kitapları bu seviyeye göre seçmeniz sizin bilmediğiniz kelimeleri görerek motivasyonunuzun düşmesini engelleyecektir. 

Sürece Odaklanın

Bir Alman Gibi Düşünün

Sadece kelimeleri ezberlemek veya gramerde harikalar yaratmak, dil hakimiyetinin sağlanmasına maalesef ki yetmeyecektir. Dil öğrenirken en çok düşülen yanlışlardan biri Türkçedeki gibi düşünmektir. Pek çok Almanca sözcüğü Türkçeye çevirdiğinizde anlam kaybı yaşanacak ve istenilen bilgi ya da duygu tam olarak aktarılamayacaktır.  Almancayı etkin bir şekilde konuşabilmek için bir Alman gibi düşünebilmelisiniz. Zira dil, aynı zamanda bir kültür demektir. Almanca bir kelimenin Türkçe karşılığını sözlükten baktığınızda kelimenin gerçek manasını öğrenemeyebilirsiniz. Bunun için yanınızda mutlaka Almanca-Almanca sözlük bulundurun veya internetten yardım alın. Zira bu süreç sizin bir Almanın neye güldüğünü, neye sinirlendiğini, bir sözcük ile hangi duyguları yaşadığını daha kolay anlamanızı sağlayacaktır. 

Profesyonellerden Destek Alın

Yeni bir dil öğrenmek için farklı yollar geliştirmelisiniz. Dil öğrenirken elbette ki hatalar yapacaksınız Önemli olan hatalarınızın farkında olarak önlem almak veya öğrenme biçiminizi değiştirmektir. Almaca öğrenmeye başlarken profesyonel bir destek almanız öğrenme sürecinize önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Çünkü bir Almanca hocası sizin nerelerde hata yaptığınızı fark edecek ve algılarınızı geliştirmek için farklı yöntemler deneyecektir.

Anlamasanız Bile Dinleyin

Bu süreçte işinize en çok yarayacak olan yöntem anlamasanız bile Almanca olan her şeyi elinizden geldiği kadarıyla dinlemek olacaktır. Almanca bir şeyler dinlemek sizde kulak aşinalığı yaratacak ve duyduğunuz kelimeleri daha kolay yakalamanıza olanak sağlayacaktır. Bu yöntem ile farkında olmadan, bilinçsiz bir şekilde öğrenme sağlayacaksınız. Bunun için Almanca filmler, diziler ve videolar izleyebilirsiniz. 

Bilmediğiniz kelimeleri tekrar tekrar telaffuz etmeniz de öğrenme sürecinize olumlu yönde katkıda bulunacaktır. Zira kendi sesinizden Almanca kelimeleri duymak daha çabuk öğrenmenizi sağlayacaktır.

Anlamasanız Bile Dinleyin

Müziğin Gücünden Yararlanın

Müzik, hayatımızın her alanında bulunan ve bizlere tüm süreçlerde eşlik eden en güzel sanatlardan biridir. Bu sanatla öğrenmeyi pekiştirebilirsiniz. Almanca şarkılar dinleyerek, onların sözlerini ezberleyerek ve çevirilerini okuyarak Almanca dilindeki pek çok kelimeyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca şarkılar ile duygu aktarımı daha kolay olmaktadır. Şarkı sözlerinde geçen kelimeleri unutmak daha zor olacak ve bu kelimeleri hatırlamanız daha da kolaylaşacaktır. 

Almancayı Hayatınıza Yayın 

Almanca öğrenme işini yalnızca ders saatinde değil günün tüm saatlerine yayın. Dil öğrenme sürecinizi aktiviteleriniz ile canlandırarak hem teorik hem de pratikte Almancayı daha iyi kavrayabilirsiniz. Sabah uyandığınızda sizi Almanca bir yazı karşılayabilir telefonunuzun dil ayarlarını Almanca olarak değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda Almanca alt yazılı Alman filmleri izleyebilir ve yolda giderken bile gördüğünüz nesneleri Almanca olarak tanımlayabilirsiniz.

Almancayı tam anlamıyla öğrenmeniz için dil öğrenimine asla ara vermemelisiniz. Zira ara verdiğiniz andan itibaren o dili yavaş yavaş unutacak ve zihninizde yer eden Almancanın ayrılışına tanı olacaksınız. Bu nedenle sürekli olarak pratik yapmalısınız. Kendinize Almanca konuşan arkadaşlar edinebilirsiniz. Bunun için interneti ve sosyal medyayı kullanabilirsiniz.

Eğer Almanca öğrenmekte zorluk yaşıyorsanız, motivasyonununuz eksikse veya öğrenmeye nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizin için en doğru seçenek profesyonel olarak destek almak olacaktır. Zira bir Almanca hocası tüm süreçlere hakim olduğu için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini belirleyecektir.

Almanca Özel Ders Hizmetine mi İhtiyacınız Var?

İlan aç, 4 teklif al, dilediğini seç ve en uygun fiyata hizmet al.

HEMEN ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Almanca Özel Ders Hizmet Verenler

Elif yordam

Elif yordam

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Konak

merhabalar yetkinliğim olduğu tüm alanlarda elimden geldiğince destek olurum

Profil Görüntüle
Güney Dil Eğitimi (ingilizce, Almanca)

Güney Dil Eğitimi (ingilizce, Almanca)

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Kocaeli / İzmit
Profil Görüntüle
Gizem Demirel

Gizem Demirel

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Ordu / Ünye
Profil Görüntüle
A Kind Of Phoneix

A Kind Of Phoneix

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Çanakkale / Merkez
Profil Görüntüle
Meryem Kaya

Meryem Kaya

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Üsküdar
Profil Görüntüle
Müge Gültekin

Müge Gültekin

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İzmir / Konak
Profil Görüntüle
AYSU ERDEM

AYSU ERDEM

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Kadıköy
Profil Görüntüle
Betül Sarı

Betül Sarı

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Konya / Selçuklu
Profil Görüntüle
Taner Tohumcuer

Taner Tohumcuer

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Mersin / Toroslar

Her amaca uygun ücreti üygun a1-b2 almanca başlangıç-orta seviye gitar

Profil Görüntüle
Deniz Durmuş

Deniz Durmuş

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Gaziantep / Şehitkamil
Profil Görüntüle
ZEYNEP GÜVEN

ZEYNEP GÜVEN

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Antalya / Kemer
Profil Görüntüle
Aybüke Başgöncü

Aybüke Başgöncü

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Giresun / Şebinkarahisar
Profil Görüntüle
İbrahim Kebüde

İbrahim Kebüde

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Kahramanmaraş / Onikişubat

Almanca A1 Goethe enstitüsü aile birleşimi sınavlarında hazırlık. Ve iş için yurtdışına ...

Profil Görüntüle
Serdar Tekin

Serdar Tekin

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Ankara / Etimesgut
Profil Görüntüle
Gulay Bilen

Gulay Bilen

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Pendik

Almanya doğumlu olup lise dahil okul hayatım Almanya'da geçti. Gıda Mühendisiyim aslen fakat Al...

Profil Görüntüle
koç

koç

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Diyarbakır / Bismil
Profil Görüntüle
tufan gör

tufan gör

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Sinop / Merkez

herturlu dıreksıyon dersı ılerı olarak kolayca verırır arac kullanma ogretılır

Profil Görüntüle
Celil Alptekin

Celil Alptekin

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Isparta / Merkez
Profil Görüntüle
Orhan Erman

Orhan Erman

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti İstanbul / Adalar
Profil Görüntüle
Esra Der

Esra Der

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Gaziantep / Şahinbey
Profil Görüntüle
Ergün Yiğit

Ergün Yiğit

0.0 0 Yorum
0 Kişi Seçti Antalya / Muratpaşa

Merhaba, 1998 yılında Almanca Öğretmenliğinden mezunum. Almanya'da doğdum ve büyüdüm. Aksa...

Profil Görüntüle

Almanca Özel Ders Hizmeti mi Veriyorsunuz?

Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.