Kedi mi sahiplenmek istiyorsunuz? Kedi bakımında dikkat edilmesi gereken her konuya yazımızdan ulaşabilirsiniz. Kedinizin sağlıklı gelişimi için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Evimizdeki Sıcak Dostumuz Kediler
Dostlukları ve tatlılığıyla evlerde bakılmaya başlayan kediler, bakımlarını kendileri yapamaz. Bu nedenle sahiplendiğimiz kedilerin bakımını özenli bir şekilde yapmalıyız. Bazı zamanlar yalnız yaşayan insanların evlerinde neşe aramalarından, bazı durumlarda ailelerin küçük çocuklara hayvan sevgisi eğitimi vermesinden, bazı hallerde ise sadık dostlukları nedeniyle ev arkadaşı olarak kediler tercih edilmektedir. Kediler fazlasıyla duygusal ve asil hayvanlardır. Bundan dolayı isteklerini düzenli bir şekilde yerine getirmek gerekir. Böyle eşsiz bir hayvanla aynı evde yaşamak oldukça eğlenceli olacaktır. Kedi sahiplenmeden önce onlara ne kadar yardımcı olabileceğinize karar vermeniz gerekir. Kedilere küçük bir bebekmiş gibi davranmanız gerekebilir. Kedilerin insanlar gibi farklı özellik ve karakterleri vardır. Kedinizin ihtiyaçlarını karakterine uygun olacak şekilde karşılamalısınız. Kedi bakımında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Ev arkadaşınızın sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yaşayabilmesi için bakımına özen göstermelisiniz. Kedi bakımı nasıl yapılmalıdır konusunda soru işaretleriniz varsa yazımızdan yardım alabilirsiniz.
Tüylerini Tarayarak Onları Rahatlatın
Kediler hayvanlar arasında temiz olmasıyla öne çıkar. Kediler tüylerini sürekli olarak yalayarak temizlemektedir. Ancak tarama konusunda bazı durumlarda yardımınıza ihtiyaç duyabilirler. Kedinizin tüylerini temizlemesine yardımcı olmazsanız sağlığına zarar verebilirsiniz. Tüyleri taranmayan kedilerin midelerinde yumaklar oluşabilir. Bu yumaklar kedinizin sağlığına zarar verebilir. Bu nedenle kedinizin tüylerini en küçük yaşlardan itibaren düzenli olarak taramalısınız. Kedi tüyü taramak için özel tarak ve fırçaları kullanabilirsiniz. Düzenli olarak tarama sayesinde ölü tüylerin kedinizin midesine gitmesini önleyebilirsiniz. Ayrıca kedi tüyü taramak evinize de tür dökülmesini engeller.
Kediler kaşınmayı ve taranmayı çok seven hayvanlardır. Onun tüylerini sürekli taramak duygusal bağ kurmanıza da yardımcı olacaktır. Kedinizin tüyleri uzunsa tarama işlemini her gün yapmalısınız. Kediniz kısa tüylere sahipse haftada 2 veya 3 kez taramanız yeterli olacaktır. Tüylerin bakımı için özel olarak tasarlanmış olan fırça ve tarakları kullanmalısınız. Bu ürünler kedilerin tüy özelliklerine dikkat edilerek üretilmektedir.
Tüyler Ne Zaman Fırçalanmalı?
Kedinizin tüyleri bazı zamanlarda fazlasıyla karışabilir. Bu karışıklık rahatsızlık verir ve pire gibi istenmeyen sorunların oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle tüyleri karıştığı anda hemen fırçalardan yardım alın. Kediler bazı durumlarda taranmak veya fırçalanmak istemiyor olabilir. İşlemi kısa tutun veya istemiyorsa başka bir zaman deneyin. Bazı kedilerin uzun tüyleri mat bir yapıya dönüşebilir. Eğer kedinizin tüylerinde matlaşma varsa daha dikkatli ve yavaş bir şekilde fırça kullanmalısınız. Kedinizin tüyleri çok fazla karmaşıklaştıysa profesyonel veterinerlerden yardım alabilirsiniz.
Kediler Nasıl Yıkanmalıdır?
Kediler genel olarak suyu sevmeyen hayvanlardır. Bu nedenle dikkatli bir şekilde yıkanmaları gerekir. Tüyleri kısa olan ve alerjik sorunları olmayan kedilerin sürekli olarak yıkanmasına gerek yoktur. Kedinizin tüyleri kısaysa belli aralıklarla yıkayabilirsiniz. Ancak uzun tüylü kedilerin çok sık yıkanması tüylerinin kuruma süresi uzun olacağından önerilmez. Yıkama için kedilere özel tasarlanan şampuanlar tercih edilmelidir. Uzun tüylü kedilerin yıkanması derisinde yağ ve kir birikmesini engeller.
Kedinizi Dikkatle Yıkayın
Kediler sudan hoşlanmadıkları için yıkanırken sorun çıkarabilirler. Bu nedenle yıkamak için başka birisinden yardım alabilirsiniz. Kediniz yıkanma sırasında sorun çıkarmıyorsa tek başınıza da bu işi yapabilirsiniz. Kedinizi yıkamadan önce tüylerinde düğümler varsa fırça ve tarak yardımıyla bunları açın. Islak tüylerdeki düğümleri çözmeye çalışmak kedinizin canını acıtabilir. Kedinizi yıkamak istediğiniz yer de oldukça önemlidir. Banyoda yıkamak istiyorsanız suyu önceden ayarlamalısınız. Su hazır olmazsa oluşabilecek ses ve soğuk su onun ürkmesine neden olabilir. Yıkacağınız yerdeki su miktarı karnına gelecek seviyede olmalıdır. Ayrıca suyun çok fazla ve sıcak olmaması gerekir. Ilık su kedinizi yıkamanız için yeterlidir. Özel şampuanı kullanarak tüylerine güzelce masaj yapın. Sonrasında su ile durulayın.
Kedinizi sudan çıkardığınız anda hemen havluya sarın. Havlunun içerisindeki kedinizi yavaş hareketlerle masaj yaparak kurutun. Uzun tüylere sahip bir kediniz varsa havluyla kuruturken dikkat etmelisiniz. Ev arkadaşınız havlunun içinde durmak istemiyorsa kaçmasını engelleyin ve onu sevin. Tüylerinin kuruması için kesinlikle kurutma makinesi kullanmayın. Sıcak hava onun derisine zarar verebilir.
Kedinizi Yıkarken Kolaylık Sağlayacak Püf Noktalar
- Kedinizin kulaklarına su kaçmasını engellemek için pamuk kullanabilirsiniz.
- Duştan önce az bir miktarda suyu tüylerine uygulayın. Yıkamak için suyu doğrudan kafasına veya başına uygulamayın.
- Su ile temasa geçtikten sonra ona güven verin ve sevimli sözler söyleyin.
- Kediniz bağırarak ve miyavlayarak sudan kaçmak isteyebilir. Bu durum oldukça normaldir. Yıkarken canını yakmamaya çalışın.
- Şampuanı tüylere yavaşça uygulayın. Göz, kulak ve burun bölgelerine köpük kaçmamasına dikkat edin.
- Durulama sırasında derisinde kalıntı kalmamalıdır.
- Durulamak için duş başlığı kullanıyorsanız ürkmesini engellemek için suyu az düzeyde açın ve yavaş hareketler yapın.
Tırnak Makasıyla Küçük Yaşlarda Tanıştırın
Kedilerin bakımında tırnaklar da önemli bir yere sahiptir. Bazı kediler tırnak makasından korkabilir. Bu durumun önüne geçmek için küçük yaşlarda tırnak makasıyla tanışmasını sağlayabilirsiniz. Küçük yaşlarda tırnak makası kullanmak ilerleyen yaşlarda korkmalarını engeller. Ayrıca kedinize güven ortamı oluşturmanız gerekir. Tırnak kesmenin yanında normal zamanlarda güvenle pati vermelidir. Bunun için duygusal bağ kurmalısınız.
Kediler tırnaklarının kısalması için etraftaki cisimleri tırmalarlar. Kedinizin tırmalamalara gerek kalmadan tırnaklarının kısa olması için ona destek olabilirsiniz. Kediler için tasarlanan tırnak makaslarıyla işinizi kolayca yapabilirsiniz. Kedinizin tırnaklarını kesemiyorsanız, tırmalamaları için özel ürünlere bakabilirsiniz. Bu bakımdan kedi tırmalama kulesi gibi ürünler işinizi görecektir.
Kedi Oteli Hizmet Verenler
Asuman Ayaz
Kendinizi güvenle bırakabilirsiniz
Profil Görüntüleİlgili Blog Yazıları
Kedi Oteli Hizmeti mi Veriyorsunuz?
Sizde Ara.com.tr hizmet veren ailesine katılarak iş imkanlarınızı genişletin. Binlerce müşteriye ulaşarak kazancınızı katlayın.